bechlivanis

14

 

 

O Ζήσης Δ. Μπεχλιβάνης είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης του Δ.Π.Θ.

Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη σχολή Διαχείρισης Κατασκευής και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Reading της Αγγλίας, από όπου έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διαχείριση Κατασκευής με την ύψιστη διάκριση «Distinction». Υπήρξε υπότροφος εξωτερικού του Ιδρύματος «Σοφοκλής Αχιλλόπουλος».

Είναι Πολιτικός Μηχανικός από το 2004, κάτοχος Ατομικού Μελετητικού Πτυχίου Δημοσίων Έργων (Τάξης Α΄ στην Κατηγορία Στατικών Μελετών και Τάξης Α΄ στην Κατηγορία Μελετών Συγκοινωνιακών Έργων), Πιστοποιημένος Μηχανικός Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου Δημοσίων και Σημαντικών Ιδιωτικών Κτηριών (A.M. 1387) και Ενεργειακός Επιθεωρητής.

Κύριο πεδίο ενασχόλησης είναι η Διαχείριση Κατασκευαστικών Έργων και οι Εκτιμήσεις Ακινήτων.

 

 

5

 

 

 

 

Ειδικεύεται στην εφαρμογή της επιστήμης της Διαχείρισης Κατασκευής, δηλαδή στην οργανωμένη προσέγγιση της διαδικασίας ενσωμάτωσης όλων όσων πρέπει να γίνουν καθώς μία κατασκευή διανύει τον κύκλο ζωής της (από το στάδιο της προμελέτης μέχρι την παράδοσή της) ώστε να ικανοποιηθούν οι στόχοι του έργου.

Εκτός από την εφαρμογή της Διαχείρισης Κατασκευής σε πλήθος ιδιωτικών έργων, έχει διδάξει τις τεχνικές της επιστήμης της Διαχείρισης Έργων στο Τμήμα Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων του Τ.Ε.Ι. Λάρισας κατά την περίοδο 2007 – 2011, ενώ υπήρξε και βασικός εισηγητής σε διάφορα σεμινάρια του Τ.Ε.Ε. και του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Μελών Τ.Ε.Ε. με θέμα διαχείριση έργων και πληροφορική υποστήριξη διαχείρισης έργου με ωφελούμενους μόνο μηχανικούς.

 

11

 

 

 

 

Στον τομέα της Εκτιμητικής κατέχει την επαγγελματική πιστοποίηση «Recognised European Valuer  - REV» (επίπεδο πιστοποίησης Expert Valuer in Real Estate Property) του Ευρωπαϊκού Εκτιμητικού Συλλόγου TEGoVA και την επαγγελματική πιστοποίηση Εκτιμητής Ακινήτων (επίπεδο πιστοποίησης Valuer in Real Estate Property) του Φορέα Πιστοποίησης Peoplecert.

Είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών του Υπουργείου Οικονομικών.

Υπήρξε μέλος της συσταθείσας από το Σύλλογο Εκτιμητών Ελλάδος δεκατετραμελούς επιτροπής μετάφρασης και έκδοσης των Ευρωπαϊκών Εκτιμητικών Προτύπων 2012 (European Valuation Standards 2012) για την Ελληνική έκδοση (ISBN 9789081906005).

Συμμετέχει σε Διαρκή Επαγγελματική Εκπαίδευση (Continuing Professional Development) με παρακολούθηση συνεδρίων - σεμιναρίων στο πλαίσιο της διαδικασίας ετήσιας επιτήρησης της πιστοποίησης Εκτιμητής Ακινήτων.

 

 

8

 

 

 

 

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος, του Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής και του Ελληνικού Δικτύου Διαχειριστών Ελλάδος. Από το 2012 έως το 2015 υπήρξε επιμελητής της Μόνιμης Επιτροπής Κυκλοφοριακών και Συγκοινωνιακών Θεμάτων του Τμήματος Μαγνησίας του Τ.Ε.Ε. και εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ε. στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Βόλου.